gi-entrance-g.png

Katharine Siegling:
Az ő utazása a szabadságba

Portré egy rendkívüli nőről

Katharine Siegling nem csak az alapító a Kresztény Centrum Rhemának - ő az a személy aki Glory International elindította.

Milyen nagyon értekelik őt és szeretik az emberek, ez a költemény mutatja:

Az én Pásztornőm
 
Pompás, csillogó és szép
Aszóban és tettben teljes szavahihetőség, őszinte
SZívélyes, önzetlen, példakép mindenkinek
Teljes odaadásal másoknak, hȕséges,
Originál, eredeti, egyedülálló, alkotó, kreatív
Ragyogó, tiszteletteljes, szabad
Nagyszerȕ, bátor
őIsten képmására lett teremtve

Köszönöm teljes szívemből Pásztornő, hogy adtál erőt, időt es szeretet és még mindig teszed. Miattad növekedtem Isten Igéjében, az én lelkem helyre lett hozva és megtanulhattam azt hogy mit jelent Krisztusban lenni. Rajongok a prédikációdnak és nem csak ez hanem a szeretetreméltó személyiségednek is.

Ani K.W.

 

Egy német lány egy kommunista országban

Már évek óta ismerjük és nagyra értékeljük az ő erős igazság-, szabadság- és a szépség- érzetét. Romániában született és felnőtt mint lánya egy német származású erdélyi családban. Körülvéve biztonsággal és sok szeretettel mint kislány örökbefogadó szülőktől megtanulta helytállni az igazságnak és az egyenjogúságnak. Az ő szülei támogatták ezt a hozzáállást meggyőződéssel. A német sötét múlt miatt átélte, mit jelent, mint egy német lány egy kommunista országban élni.

A diszkrimináció és a hátrányba hozás

Katharine Siegling eredetileg szerette volna folytatni a szakmai értelemét az igazságért és jogot tanulni az érettségi megszerzése után Romániában. Mivel sem ő, sem szülei párttagok voltak és a családja küzdött, hogy Nyugat-Németországba emigráljon, neki ez megakadályozva lett. Ezért egy másik utat kellett mennie az érettségi után, ki lett képezve mint állami vizsgált gépészmérnök technikus, szakirány tervezet. Aztán művészetet tanult. Mindkét tanfolyam teljes mértékben elismerve lett Németországban, a kormánytól 1985-ben Alsó-Bajorországban.

A szabadság ára

Ő és családja mindig ezzel a tudatal éltek, hogy Románia nem lesz szállás hosszabb időre. 1970 óta, a kiutazásért a Ceaucescu-rezsimből Németországban harcolva lett. A 1983 őszén sikerült, a történelemt és a szenvedést a családtól, együtt, egy román megbarátkoztat családdal, akik az ő baptista hittük miatt diszkriminálva lettek, a nyugati rádióadónál elindítani. Kapcsolatfelvétel a Szabad Európa Tv-adóval Münchenben és a BBC-vel, akit segítségét kértek, egy nagyon veszélyes kockázat volt. Ez élet és szabadság elszántság alatt történt. Anélkül, hogy tudták, hogy ez a "fellebbezés" segítségért gyümölcsözne, a családok egy éhségsztrájkba készültek. De aztán jött a hír, hogy az élettörténet már a rádión keresztül sugározva lett és az egykori bajor miniszterelnök, Franz Josef Strauss, a kiutazásért kiállt.

A munkahelynek elveztése és állami kisajátítás

Amíg eljött a kiutazáshoz, a családnak még sok szenvedést át kellet élnie. Mert amikor 1984 februárjában a beleegyezés a kiutazáshoz ismerős lett, Katharine Siegling elvesztette együtt egy német származású csapattal, mérnökök és technikusok a cégéből, szakmai pozíciót és a munkahelyet. Ezt támasztja lenyűgözően a munkafüzet akkoriban. A festményei, melyeket kiadott egy kiállítás megnyitóján többé nem kapta vissza. Családjának fel kellett adnia és elhagynia személyes tulajdonát.

Franz Josef Strauss lehetővé teszi akiutazást

Egy év még elmúlt, amikor Katharine Siegling személyesen megtudta köszöni Franz Josef Straussnak az erőfeszítéseit. Milyen nagy öröm! Képek a 1985 tavaszán Franz Josef Strauss-val dokumentálják az ő köszönetét és a megkönnyebbülését szempontjából a kiutazásnak a román rezsimből és a sikeres bevándorlást Németországba.

Az ő támogatás az elnyomottaknak

Mint dísztagja egy emberi jogi szervezetnek beleveti magát többek közt a támogatásba az elnyomottaknak és diszkriminált emberekért. Az ő bátorsága és lelkesedése a hátrányos helyzetű és diszkriminált emberekért még több sok eseményekkel lehetne jellemezni. De ezen a ponton ez túl messzire menne.

Drámai változás: Kanttól Jézushoz, Schopenhauertól és Nietzschetól a Bibliához

Katharine Siegling első érintkezési pontok a hittel a barátságos baptista családdal által volt Romániában, akiknek sikerült az Egyesült Államokba emigrálni. Ez a belső kapcsolat a mai napig létezik.

Mivel az ő élete jelölve volt kiállítás megnyitójával, ahol kiállította a festményeit és filozófiai eszmék felderítőktől mint Kant, Schopenhauer és Nietzsche, ez aztán nem talált megközelíthetöséget a Bibliához.

De Isten elérte őt 1987 Augusztus 1-jén, a hit-konferencián Münchenben, egy rendezvényen Mark Brazee-vel. Isten meggyógyította őt drámai módon és elkezdett csodákat az ő életében cselekedni - Jézus Krisztus átvette a hatalmat!

Èlni és szolgálni a Szent Szellemben

A Szent Szellem tűzét megkapta az Eurotűzkonferencián 1987 Frankfurtban a közös rendezvényeken Reinhard Bonnke és Benny Hinn-nél. Ezután élt néhány évig a tartomány fővárosában, Münchenben, ahol a biblia-iskolát „Word of Faith“ (a hit szava) meglátogatta és azt követően majd a lelkipásztori-súlypont-programt abszolválta.

Példaképek a hitnek

A hitnek példaképek keresztül mint Mark Brazee, Lester Sumrall, Reinhard Bonnke, Benny Hinn, Kenneth Hagin, Oral Roberts és Steve Hill az ő életében a szeretete Isten Igéjéhez és és a Szent Szellemhez felébresztette és megerősödött.

Katharine Siegling:
Egy élet szenvedéllyel teli

Katharine Siegling egy tele túláradó szenvedélyes nő Isten országának. Az ő személyes élete keresztül, integritása és szolgálata által, ő számtalan ad embereknek új reményt, új bátorságot és új erőt.